Wanneer u zakelijk geïnteresseerd bent in Breda Airparc vindt u hier nuttige informatie over de zeer aantrekkelijke locatie van het vliegveld, de voorzieningen op het Airparc en de mogelijkheden voor het kopen of huren van een bedrijfsruimte en/of hangaar.

De locatie

Breda International Airport ligt in West-Brabant, logistieke hotspot van Nederland ), ten zuiden van het dorp Bosschenhoofd en ten noorden van de A58, Breda – Roosendaal. Breda International Airport speelt in de regio West Brabant/Zeeland een belangrijke rol in het voorzien in de behoefte aan luchttransport. Vanaf Breda International Airport is een groot deel van Europa binnen enkele uren vliegen te bereiken. Breda Airparc wordt gebouwd op Breda International Airport ten zuiden van de huidige start- en landingsbaan en maakt dus onderdeel uit van het bestaande vliegveld waarvan de bebouwing zich aan de noordelijke kant van de start- en landingsbaan bevindt.

De bebouwing

De bebouwing is onder architectuur ontworpen en van hoogwaardige kwaliteit. Van belang voor de hoogte van de bebouwing is de vrije ruimte die aangehouden moet worden voor het vliegverkeer. Dit resulteert in een hangaarstrook van ongeveer 7 meter hoog met ruimte voor kleinere vliegtuigen. Daaraan gekoppeld zijn bedrijfsunits van 3 bouwlagen hoog geplaatst. Alleen op de oostelijke punt is een extra hoogte mogelijk van 4 bouwlagen. Tevens wordt een terminal aangelegd die voorziet in een ontvangst- en wachtruimte, ruimtes voor vergaderen en seminars, leslokalen, recreatie en horecagelegenheid.

Bedrijfsunits

Alle bedrijfsunits bestaan uit gemiddeld 600 m2 kantoorruimte, 600 m2 hangaar en de nodige parkeerruimte. De hangaars hebben direct toegang tot het vliegveld. Ze zijn gekoppeld aan de kantoorunits en vormen de ‘garages’ van de bedrijfsruimten die allemaal een prachtige zichtlocatie hebben op de A58. Tussen de bedrijfspanden en de A58 wordt een prachtige groenstrook met waterpartijen aangelegd. Ook de bereikbaarheid is prima geregeld. Elke bedrijfsunit heeft voldoende parkeerruimte en is te bereiken vanaf de Bredasebaan, de parallelweg langs de A58. Deze sluit direct aan op de nabijgelegen op- en afritten van de A58.

Eigenaarschap

In principe worden alle kantoorunits met bijbehorende hangaars gebouwd door Breda International Airport en verkocht aan derden. De grond blijft in eigendom van het vliegveld. Op deze manier blijft er altijd controle over de kwaliteit en de uitstraling van het gebied. Er is sprake van erfpacht en die wordt verrekend door middel van een jaarlijkse erfpachtcanon. Het voordeel is dat kopers niet hoeven te investeren in de grond.

Kopen

Alle bedrijfspanden worden onder regie van Breda International Airport gebouwd. Zo behouden we een eenduidige uitstraling conform het beeldkwaliteitplan. Binnen deze afgestemde architectuur is echter volop ruimte voor een eigen uitstraling. Kopers kunnen kiezen uit verschillende soorten materialen en ontwerpen. Wanneer u interesse heeft in de aankoop van een bedrijfsunit kunt u ten allen tijde contact met ons opnemen.

Huren

Een bedrijfsruimte, hangaar of enkel een stallingsplaats voor een toestel op Breda Airparc kan natuurlijk ook. Huren kan interessant voor u zijn wanneer u bijvoorbeeld maar weinig ruimte nodig heeft. U kunt zich hiervoor bij ons inschrijven. Wij houden een wachtlijst bij en benaderen u zodra we een huurruimte beschikbaar hebben die aan uw wensen en eisen voldoet.

Bedrijfsunit

Breda International Airport

Breda International Airport vanuit de lucht